Αν θέλετε, λοιπόν, να βελτιώσετε την εικόνα των ματιών σας και θέλετε να το πετύχετε φυσικά, τότε δεν έχετε παρά να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας άμεσα τις παρακάτω τρεις τροφές, που αποδεικνύονται άκρως ευεργετικές στον «αγώνα» κατά των μαύρων κύκλων!

Ντομάτες: Ενώ περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, οι ντομάτες είναι γνωστές για το λυκοπένιό τους, μια αντιοξειδωτική ουσία που οφείλεται και για το κόκκινο χρώμα τους. Το λυκοπένιο, λοιπόν, βοηθά στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων, καθώς και στην κυκλοφορία του αίματος. Η ικανότητα της ντομάτας να προστατεύει τα αγγεία κάτω από τα μάτια σας και να βελτιώνει την κυκλοφορία εκεί ενισχύεται περαιτέρω από την κουερσετίνη (συναντάται, επίσης, και ως κερσετίνη ή κερκετίνη) που περιέχουν, η οποία διατηρεί το δέρμα νέο και σφριγηλό.

Αγγούρια: Η πρώτη σας σκέψη βλέποντας τα αγγούρια σε αυτήν τη λίστα μπορεί να είναι ότι εννοούμε ότι πρέπει να βάλετε μια φέτα αγγουριού στα μάτια σας. Αυτός είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να μειώσετε το πρήξιμο των ματιών, αλλά τα αγγούρια είναι, επίσης, ευεργετικά για τα μάτια σας και μέσω της κατανάλωσής τους στη διατροφή σας. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό βοηθά στην ενυδάτωση της περιοχής κάτω από τα μάτια, η οποία καταπολεμά τους μαύρους κύκλους. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι περιέχουν, επίσης, διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Σουσάμι: Τα αντιοξειδωτικά στους σπόρους σουσαμιού μπορούν να βελτιώσουν τα συμπτώματα της κόπωσης, τα οποία μπορεί να προκαλούν τους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Επίσης, περιέχουν βιταμίνη Ε για τη γενική υγεία των ματιών σας, συμπεριλαμβανομένης και της όρασής σας.