Η τακτική αερόβια άσκηση, όπως το έντονο περπάτημα ή το ποδήλατο μπορεί να βελτιώσει την υγεία των αρτηριών σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, αναφέρει νέα έρευνα.
Η φτωχή υγεία των αρτηριών είναι υποβόσκων μηχανισμός που προάγει την εξέλιξη της καρδιαγγειακής νόσου η οποία αποτελεί την κύρια αιτία θνησιμότητας σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2. Ο αποτελεσματικός έλεγχος του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου σε αυτόν τον πληθυσμό είναι σημαντική πρόκληση για τους επαγγελματίες υγείας. Η ευρετήρια Kimberley Larisa Way, του University of Sydney, δήλωσε ότι η ανάλυση έδειξε πως η αερόβια άσκηση, όπως το έντονο περπάτημα ή το ποδήλατο φαίνεται να έχει σημαντικό όφελος στη σκληρότητα και στη λειτουργικότητα των μαλακών μυών στις αρτηρίες.
Η Way θεωρεί τα ευρήματα σημαντικά για τους επαγγελματίες υγείας, επειδή η αερόβια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια, σημαντική μέθοδος για την υγεία των αρτηριών, βοηθώντας επίσης σε άλλες επιπλοκές που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2. Η άσκηση είναι μια από τις αγωγές πρώτης γραμμής που συνιστώνται για τη ρύθμιση των επιπλοκών που συνδέονται με τον διαβήτη.
Αν και έχει φανεί ότι η άσκηση είναι πολύ ωφέλιμη για τον έλεγχο της καρδιαγγειακής νόσου, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση είναι κύρια αγωγή που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση προβλημάτων αρτηριακής υγείας. Η νέα έρευνα συνέδεσε τα αποτελέσματα 9 τυχαιοποιημένων, ελεγχόμενων, κλινικών δοκιμών που ερευνούν την επίδραση της άσκησης στον διαβήτη τύπου 2.