Η ισορροπημένη διατροφή, έχει γίνει τρόπος ζωής για όλο και περισσότερους ανθρώπους σε κάθε ηλικία. Η κουλτούρα της διατροφής έχει αλλάξει αφήνοντας πίσω συνήθειες με πολλή ζάχαρη και λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα επιστρέφει δυναμικά στο τραπέζι η ελληνική μεσογειακή κουζίνα.

Περισσότερες φυτικές ίνες, ελαιόλαδο, όσπρια, φρούτα και λαχανικά, ψάρι αλλά και κρέας σε ποσότητες που είναι ωφέλιμες για τον οργανισμό, γίνονται η νέα διατροφική κανονικότητα των Ελλήνων, σε όλες τις ηλικίες. Αυτό αποτελεί μια τάση που σηματοδοτεί τη μετάβαση σε έναν νέο τρόπο ζωής, σε μια νέα φιλοσοφία για την ενδυνάμωση του οργανισμού και την προστασία της υγείας μας, και κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους fans. Μια τέτοια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, εκτός από το σώμα μας, γίνεται αισθητή και στο στόμα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Οδοντιατρικής, το στόμα μας είναι ένας καθρέφτης για την υγεία του σώματος και μπορεί να μας δώσει τα πρώτα σημάδια και για γενικότερες παθήσεις. Ταυτόχρονα, η υγεία του στόματος συνδέεται με τη συνολική υγεία του οργανισμού, καθώς βακτήρια που αναπτύσσονται στο στόμα και τα δόντια μπορεί να προκαλέσουν βλάβες και μολύνσεις σε διάφορα όργανα και μέρη του οργανισμού. Για παράδειγμα, τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν ουλίτιδα που αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να εξελιχθεί σε προχωρημένη περιοδοντίτιδα, η οποία συνδέεται με διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή καρδιακά προβλήματα (πηγή: ada.org).