Η εγκυμοσύνη έχει πολλά και περίεργα συμπτώματα, αλλά εκείνο που τραβά την περισσότερη προσοχή είναι οι πρωινές ναυτίες. Και ενώ κάποιες έγκυες ισχυρίζονται ότι δεν νιώθουν ναυτία στην εγκυμοσύνη τους, κάποιες άλλες αντιλαμβάνονται ότι είναι έγκυες πριν καλά καλά κάνουν το τεστ εγκυμοσύνης, εξαιτίας τους. Τα καλά νέα είναι ότι δεν διαρκούν σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πώς όμως μπορεί μια γυναίκα να τις διαχειριστεί;

Η πρωινή ναυτία για πολλές γυναίκες είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης τους. Ωστόσο, για ορισμένες γυναίκες, που παρουσιάζουν πολύ έντονα συμπτώματα η πρωινή ναυτία μπορεί να είναι ενοχλητική. Μπορεί επίσης να διαρκέσει ολόκληρη την ημέρα. Κάποιες γυναίκες κάνουν εμετό και κάποιες άλλες νιώθουν ναυτία όλη την ημέρα.

Έρευνα έδειξε ότι οι τροφές που βοηθούν την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας, είναι:

Κρύα φαγητά: ζελέ, γρανίτες, παγωτά, παγωμένα φρούτα, παγωμένα ροφήματα.
Φρούτα: ο,τιδήποτε με κάλιο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πρωινής ναυτίας.
Υδατάνθρακες: ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά.
Άφθονη πρωτεΐνη: το φυστικοβούτυρο, τα αυγά και οι μπάρες πρωτεΐνης μπορούν να βοηθήσουν.
Ζεστό τσάι με τζίντζερ: μπορείτε να πιείτε ζεστό τσάι με τζίντζερ για να σας βοηθήσει με τη ναυτία και να θυμάστε να παραμένετε ενυδατωμένες.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι καθώς περνούσαν οι εβδομάδες, αυξανόταν η πιθανότητα πρωινής ναυτίας και εμετού.

Βρετανοί επιστήμονες σε έρευνα που διεξήγαγαν εξέτασαν τα ημερολόγια εγκυμοσύνης που κράτησαν 256 γυνίκες από την ημέρα που έμαθαν ότι έμειναν έγκυες μέχρι την 60η ημέρα της κύησης.

Όπως διαπίστωσαν, αν και ο έμετος ήταν πιο συχνός από τις 7 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, η ναυτία εμφανιζόταν όλη την ημέρα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πολλές γυναίκες αποκάλυψαν ότι έκαναν έμετο και το απόγευμα.