Μερικές μελέτες έχουν βρει, ότι η κανέλα μπορεί να έχει οφέλη στην υγεία μας. Ας δούμε λοιπόν, με ποιους τρόπους μας ωφελεί αυτό το θαυματουργό μπαχαρικό.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Τα βότανα και τα μπαχαρικά περιέχουν συχνά αντιοξειδωτικά, ισχυρές ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Στην πραγματικότητα, τα οφέλη της κανέλας προέρχονται από μια από τις αντιοξειδωτικές της ενώσεις, την κινναμαλδεΰδη, η οποία της δίνει πλούσιο άρωμα και γεύση και μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα: Για δεκαετίες, οι επιστήμονες εξετάζουν εάν η κανέλα μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Μια μελέτη διαπίστωσε, ότι τα άτομα με θεραπεία ινσουλίνης που έπαιρναν συμπληρώματα κανέλας καθημερινά, είδαν σημαντική μείωση στα επίπεδα σακχάρου μετά από περίπου 40 ημέρες. Ωστόσο, η κανέλα δεν πρέπει να θεωρηθεί υποκατάστατο της θεραπείας.

Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης: Οι συμμετέχοντες στην ίδια μελέτη είχαν επίσης βελτιωμένα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων εκτός από χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Τι είδη κανέλας μπορείτε όμως να βρείτε στην αγορά;
Όταν ψάχνετε για κανέλα, είναι πολύ πιθανό να αγοράσετε την κλασική αλεσμένη κανέλα που βρίσκεται στο τμήμα μπαχαρικών του τοπικού σας σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε ξυλάκια κανέλας ή τσάι κανέλας, ενώ το λάδι κανέλας είναι επίσης δημοφιλές ως άρωμα για τα γλυκά ή τα ροφήματα σας. Και υπάρχουν δύο κοινά είδη κανέλας. Η κανέλα Κασσίας που προέρχεται από την Κίνα και η κανέλα Κεϋλάνης που προέρχεται από την Νότια Ινδία και την Σρι Λάνκα. Χρησιμοποιήστε κι εσείς λοιπόν την κανέλα στην καθημερινότητα σας και απολαύστε τα οφέλη που θα σας προσφέρει απλόχερα, μαζί με το εκπληκτικό της άρωμα και την ακαταμάχητη γεύση της.