Έχει αναγνωριστεί για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αυτοί οι σπόροι χρησιμοποιήθηκαν για να θεραπεύσουν τις πέτρες στα νεφρά, το ουροποιητικό σύστημα, τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Οι κολοκυθόσποροι ανήκουν στην ομάδα των υπερτροφών που είναι πλούσιες σε διάφορα θρεπτικά συστατικά. Η δημοτικότητα των σπόρων κολοκύθας δεν είναι νέα και έχουν αναγνωριστεί για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αυτοί οι σπόροι χρησιμοποιήθηκαν για να θεραπεύσουν τις πέτρες στα νεφρά, το ουροποιητικό σύστημα, τις λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και την υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι σπόροι κολοκύθας είναι γεμάτοι με βιταμίνες όπως Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, Ε και Κ. Αυτοί οι σπόροι μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη διατροφή σας και μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμοι.

Εδώ είναι ορισμένα οφέλη του κολοκυθόσπορου για την υγεία:

Προστατεύει από τον καρκίνο: Σύμφωνα με μια αναφορά στο Science Direct, η κατανάλωση σπόρων κολοκύθας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, του μαστού και του στομάχου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Βοηθάει στη διαχείριση του διαβήτη: Το μαγνήσιο είναι άφθονο στους σπόρους κολοκύθας. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, οι σπόροι κολοκύθας βοηθούν στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, κάτι που είναι ευεργετικό για όσους πάσχουν από διαβήτη. Ωστόσο, χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να αποδειχθεί αυτό.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου: Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν το αμινοξύ που μπορεί να προάγει τον καλό ύπνο. Αυτοί οι σπόροι είναι γεμάτοι με τρυπτοφάνη, ψευδάργυρο και μαγνήσιο – όλα αυτά βοηθούν στη ρύθμιση του κύκλου του ύπνου. Πριν τον ύπνο, φάτε περίπου 1 γραμμάριο κολοκυθόσπορου για να βελτιώσετε τον ύπνο.

Δυναμώνει τα οστά: Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, το μαγνήσιο βοηθά τα οστά να δυναμώσουν. Τα υγιή επίπεδα μαγνησίου είναι απαραίτητα για την αρτηριακή πίεση, το σάκχαρο του αίματος, την υγεία της καρδιάς και των οστών. Οι σπόροι κολοκύθας μειώνουν ακόμη και τις πιθανότητες για κατάγματα των οστών.