Υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό από άλλα να εμφανίσουν λοίμωξη σε τραύμα, μετά από εγχείρηση, αναφέρει νέα έρευνα.
Ερευνητές ήδη έχουν καταγράψει τη σχέση σε ενήλικες. Η Dr. Catherine Hunter, του Ann & Robert H. Lurie Children’s Hospital στο Σικάγο, δήλωσε ότι οι έρευνες σε αυτό το θέμα σε παιδιά και εφήβους είναι σπάνιες. Πρόσθεσε ότι οι πληροφορίες από τη νέα έρευνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση και συμβουλευτική παιδιών πριν την εγχείρηση, καθώς και των γονέων τους.
Οι ερευνητές εστίασαν σε 1.380 ασθενείς, 2 έως 18 ετών, που εμφάνισαν λοιμώξεις σε τραύματα μετά από μεγάλη εγχείρηση το 2012 ή το 2013. Σημειώνοντας ότι ποσοστό 40% ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα υπέρβαρα παιδιά είχαν 23% περισσότερες πιθανότητες για λοίμωξη. Τα παχύσαρκα παιδιά είχαν 435 περισσότερες πιθανότητες.
Οι ερευνητές επίσης εστίασαν σε 115 ασθενείς ενός χειρουργικού κέντρου που εμφάνισαν λοιμώξεις σε τραύματα. Ανακάλυψαν ότι το 30% ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.