Η έρευνα που παρακολούθησε σχεδόν 74.000 Αμερικανίδες ανακάλυψε ότι όσο περισσότερο χρόνο είχε περιττά κιλά μια γυναίκα τόσο μεγάλωνε ο κίνδυνος να νοσήσει από καρκίνο στο μαστό, στο ενδομήτριο, στο παχύ έντερο και στους νεφρούς.
Στην έρευνα περιελήφθησαν γυναίκες 50 έως 79 ετών. Στην έναρξη οι ερευνητές μέτρησαν το βάρος και το ύψος τους και τους ζήτησαν να θυμηθούν το βάρος τους στις ηλικίες των 18, 35 και 50 ετών. Σε διάστημα 12 ετών, 6.300 γυναίκες εμφάνισαν καρκίνο που συνδεόταν με την παχυσαρκία, όπως του μαστού, των ωοθηκών, του ενδομητρίου, του ήπατος, του παχέος εντέρου ή του παγκρέατος.
Φάνηκε πως ο κίνδυνος εμφάνισης των παραπάνω καρκίνων αυξανόταν σε συνάρτηση με τον αριθμό των ετών που μια γυναίκα ήταν υπέρβαρη. Κατά μέσον όρο η έρευνα ανακάλυψε ότι οι πιθανότητες αυξάνονταν κατά 10% για κάθε 10 χρόνια που μια γυναίκα ήταν παχύσαρκη. Επίσης αυξάνονταν κατά 7% για κάθε δεκαετία που ήταν υπέρβαρη.
Όταν οι ερευνητές εστίασαν περισσότερο, 4 είδη καρκίνου φάνηκε να συνδέονται σαφώς με τη διάρκεια του επιπλέον σωματικού βάρους μιας γυναίκας: Του μαστού, του ενδομητρίου, των νεφρών και του παχέος εντέρου. Ωστόσο, τα αποτελέσματα δεν αποδεικνύουν ότι το επιπλέον βάρος προκαλεί αυτούς τους καρκίνους.