Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία.

Η διατήρηση του κυκλοφορικού συστήματος σε καλή κατάσταση είναι απαραίτητη για τη σεξουαλική υγεία. Η καλύτερη κυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη σεξουαλική απόκριση σε άνδρες και γυναίκες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη στυτική απόκριση. Η καρδιακή υγεία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αντοχή. Με άλλα λόγια, εάν είναι καλό για την καρδιά σας, είναι επίσης καλό για τη σεξουαλική σας ζωή.

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά μια δίαιτα που περιλαμβάνει:

– μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών
– δημητριακά ολικής αλέσεως και άφθονες φυτικές ίνες
– υγιεινά έλαια, όπως το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο
– θαλασσινά, ξηρούς καρπούς και όσπρια

Επίσης, πολλές από τις τροφές που περιλαμβάνονται σε μια υγιεινή για την καρδιά διατροφή, όπως το αβοκάντο, τα σπαράγγια, οι ξηροί καρποί, τα θαλασσινά και τα φρούτα, σχετίζονται με την σεξουαλική υγεία, τόσο στην παραδοσιακή ιατρική όσο και στην επιστημονική έρευνα.

Για παράδειγμα, στο Nahuatl – τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι Αζτέκοι – ο όρος για το αβοκάντο ήταν ο ίδιος με τον όρο για τους όρχεις. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αβοκάντο είχαν μειωμένο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο είναι ένας παράγοντας κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία. Οι άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία, επομένως η προσθήκη υγιεινών λιπών, όπως αυτά στο αβοκάντο, στη διατροφή μπορεί να βοηθήσει.

Τροφές για την τόνωση της λίμπιντο:

Τα στρείδια είναι από τα πιο διάσημα αφροδισιακά στην ιστορία. Τα αποτελέσματά τους μπορεί να οφείλονται στην περιεκτικότητά τους σε ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που χρειάζεται το σώμα καθημερινά για πολλές ζωτικές λειτουργίες, όπως ο μεταβολισμός των κυττάρων, η αντοχή και η ρύθμιση των επιπέδων τεστοστερόνης. Μια παλαιότερη μελέτη διαπίστωσε ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να είναι χρήσιμος για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας σε άτομα με χρόνια νεφρική νόσο. Τα στρείδια έχουν περισσότερο ψευδάργυρο από οποιοδήποτε άλλο φαγητό ανά μερίδα. Μερικά παραδείγματα άλλων τροφών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο είναι:

Κάβουρας
Αστακός
Κόκκινο κρέας
Κουκουνάρι

Τροφές που βοηθούν στη διατήρηση της στύσης:

Σύμφωνα με το Urology Care Foundation, η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) επηρεάζει έως και 30 εκατομμύρια άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κατανόηση των σωματικών, διανοητικών και συναισθηματικών παραγόντων που συμβάλλουν στη ΣΔ μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να επιλέξουν μια δίαιτα που προάγει το καλύτερο σεξ. Η αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας είναι ο καλύτερος τρόπος για τη θεραπεία της ΣΔ. Αλλά ένα άλλο πράγμα που μπορεί να βοηθήσει είναι η διατροφή και ειδικότερα μία διαίτα πλούσια σε φρούτα. Σε μια μελέτη, οι ερευνητές συνέδεσαν την υψηλότερη πρόσληψη φρούτων με 14 τοις εκατό μείωση του κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία. Η περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή πολλών φρούτων μπορεί να ευθύνεται για αυτή τη βελτίωση.

Τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή περιλαμβάνουν:

μούρα
εσπεριδοειδή
σταφύλια
μήλα
καυτερές πιπεριές
προϊόντα κακάο
ερυθρό κρασί
τσάι (πράσινο, λευκό και μαύρο)
Έρευνα σε ζώα έδειξε επίσης ότι το καρπούζι μπορεί να είναι αποτελεσματικό κατά της ΣΔ. Η περιεκτικότητα του στο αμινοξύ l-citrulline μπορεί να εξηγήσει αυτή τη θετική δράση. Επίσης, το μονοξείδιο του αζώτου μπορεί να είναι ευεργετικό για την πρόληψη της ΣΔ αυξάνοντας τη ροή του αίματος και την αγγειοδιαστολή
Τα παντζάρια περιέχουν επίσης νιτρικά άλατα, τα οποία μετατρέπονται σε μονοξείδιο του αζώτου και μπορεί να είναι ευεργετικά για τη ροή του αίματος.