Όλοι οι ειδικοί σε θέματα διατροφής αναφέρουν ότι τα λαχανικά είναι υγιεινά και ότι πρέπει να τα εντάσσουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Ωστόσο, χειάζονται ιδιαίτερη προσοχή οι τρόποι με τους οποίους τα καταναλώνουμε.

Δείτε πέντε τρόπους κατανάλωσης των λαχανικών που πρέπει να αποφεύγετε εάν ενδιαφέρεστε να διατηρήσετε τη σιλουέτα σας.
Τηγανιτά λαχανικά. Όταν καταναλώνετε τηγανιτά λαχανικά, που είναι βουτηγμένα στο αλεύρι και στάζουν λάδι, οι περισσότερες θερμίδες προέρχονται από τα αλεύρι και το λάδι. Κανένα λαχανικό δεν μπορεί να διατηρήσει τις υγιεινές του διατροφικές ιδιότητες μετά από μια τέτοια μεταχείριση. Για παράδειγμα: Μια μερίδα βραστά φασολάκια έχει 22 θερμίδες και 0 γραμμάρια λίπους. Μια μερίδα τηγανιτά φασολάκια (tempura) έχει 230 θερμίδες και 11 γραμμάρια λίπους.
Τσιπς από λαχανικά. Συχνά οι διαφημίσεις προωθούν την ιδέα ότι τα τσιπς από λαχανικά είναι υγιεινά και δεν έχουν καμία σχέση με τα πατατάκια. Βέβαια κάτι τέτοιο μόνο αληθές δεν είναι. Στην πραγματικότητα όμως τα τσιπς από λαχανικά είναι το ίδιο – αν όχι περισσότερο – ανθυγιεινά και παχυντικά με τα πατατάκια.
Χυμοί λαχανικών. Η πρόσφατη μόδα των χυμών πέτυχε περισσότερα για την αγορά της δίαιτας και διατροφής από οποιαδήποτε άλλη μόδα στην ιστορία. Και αυτό επειδή τα άτομα αντί να χάνουν βάρος, έβαζαν βάρος με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στους διαιτολόγους για βοήθεια.
Smoothies λαχανικών. Τα smoothies λαχανικών είναι σαν τους χυμούς λαχανικών αλλά με στεροειδή. Αν και περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες, συνήθως περιέχουν περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη. Συνεπώς, το να πίνεις τα λαχανικά σου είναι ο λιγότερο γευστικός τρόπος για να πάρεις πολλή ζάχαρη.
Dips λαχανικών. Είτε πρόκειται για dip με αγκινάρες είτε για dip με σπανάκι, αυτά τα dips ακούγονται πολύ πιο υγιεινά από το sour cream dip. Στην ουσία όμως, είναι ακριβώς το ίδιο. Τίποτα δεν μπορεί να εκτροχιάσει τη σωστή διατροφή περισσότερο από τη νυχτερινή κατανάλωση ενός μπολ dip λαχανικών.