Σπουδαία νέα για τους λάτρεις του τυριού καθώς νέα έρευνα ήρθε για να μας επιτρέψει να βάλουμε λίγο παραπάνω τυρί στη ζωή μας.
Διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου υποστηρίζει ότι τελικά τα τυριά δεν είναι και τόσο βλαβερά όσο νομίζαμε. Οι ερευνητές μελέτησαν τον αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων σε 1.500 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι έτρωγαν πολλά κίτρινα τυριά (αλλά και λευκά ή μπλε), είχαν μικρότερο δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο τυρί.
Επίσης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά έχουν μικρότερο ποσοστό λίπους στο σώμα τους, μικρότερη περιφέρεια μέσης και χαμηλότερη πίεση αίματος. Αξιοσημείωτο είναι ότι όσοι έτρωγαν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά είχαν υψηλότερη χοληστερίνη.
Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με τις ισχύουσες οδηγίες υγιεινής διατροφής που λένε ότι οι τροφές με υψηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως τα τυριά, αυξάνουν την χοληστερόλη στο αίμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και άλλα προβλήματα υγείας.