Παρά την πεποίθηση ότι η αερόβια άσκηση είναι αναγκαία για την απώλεια βάρους, έρευνα του Edith Cowan University (ECU), ανακάλυψε ότι η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί επίσης να έχει θετικά αποτελέσματα- σε συνδυασμό με μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων.

Ο Pedro Lopez, δήλωσε ότι τα ευρήματα έρευνας έδειξαν ότι η άσκηση με αντιστάσεις μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη λιπώδη μάζα, τη μυϊκή μάζα και την απώλεια βάρους. Δήλωσε ότι συνήθως όταν μιλάμε για παχυσαρκία, σύνθεση του σώματος ή απώλεια βάρους ακούμε μόνο για αερόβια.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει άσκηση με αντιστάσεις και να έχει ουσιαστική επίδραση με διατροφή, με βάση τη μείωση των θερμίδων. Μπορεί να μειώσει το ποσοστό σωματικού λίπους, τη λιπώδη μάζα όλου του σώματος, το σωματικό βάρος και τον ΔΜΣ. Αν γίνει σύγκριση στη βιβλιογραφία, αυτές οι επιδράσεις είναι παρόμοιες με αυτές της αερόβιας άσκησης ή του περιορισμού των θερμίδων σε ενήλικες με επιπλεον βάρος ή παχύσαρκους, δήλωσε.

Παχύσαρκοι που θέλουν να χάσουν βάρος μπορεί ενδεχομένως να μη νιώθουν άνετα με την προοπτική 30 ή 40 λεπτών σε διάδρομο ή ποδήλατο, δήλωσε και πρόσθεσε ότι μπορούν να τραυματίσουν γόνατα και αρθρώσεις επειδή πρέπει να μεταφέρουν όλο το σωματικό βάρος τους κατά τη διάρκεια πολλών αερόβιων ασκήσεων.

Ο Mr Lopez, δήλωσε ότι η άσκηση με αντιστάσεις επίσης είχε άλλα οφέλη όταν κάποιος ήθελε να χάσει βάρος, όπως χτίσιμο ή διατήρηση μυϊκής μάζας. Η έρευνα επίσης έδειξε ότι η άσκηση με αντιστάσεις ήταν αποτελεσματική στην αποφυγή της απώλειας μυϊκής μάζας όταν μειωνόταν ο αριθμός θερμίδων.

Ο Mr Lopez τόνισε ότι η έρευνα δεν αποτελεί σύγκριση μεταξύ αερόβιας και άσκησης με αντιστάσεις. Άσχετα από το τι επιλέγουν οι άνθρωποι πρέπει να μειώνουν και την πρόσληψη θερμίδων.