Αν και το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, πολλές φορές γίνεται βαρετό λόγω της επανάληψης. Εκτός κι αν έχετε λίγο τζίντζερ. Αυτή η πολυχρηστική υπερτροφή κατέχει μια σειρά ωφελειών, από την αντιμετώπιση της ναυτίας μέχρι τη μείωση του μυϊκού πόνου. Αλλά τι το κάνει τόσο ξεχωριστό; Είτε θέλουμε να κρύψουμε το πικάντικο χαρακτηριστικό του τζίντζερ με λίγο βούτυρο ή να το αναδείξουμε μέσα στον καφέ, το τζίντζερ μπορεί να προσθέσει μοναδική γεύση στο πρωινό μας και έξτρα οφέλη.

Εμπλουτίστε τον πρωινό σας καφέ: Ο καφές και το τζίντζερ κάνουν ένα υπέροχο δίδυμο για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, ειδικά από τη στιγμή που ο καφές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών. Για να καταφέρετε αυτό τον συνδυασμό, προσθέστε απλά σκόνη τζίντζερ στον καφέ σας (μέχρι ένα κουταλάκι ανά φλιτζάνι).

Ρόφημα τζίντζερ για την ημερήσια δόση βιταμίνης C: Δημοφιλές ρόφημα στο εξωτερικό που μας ζεσταίνει κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης χρησιμοποιείται πολύ για να καταπραΰνει το στομάχι. Ένα φλιτζάνι τσαγιού το πρωί βοηθά στην ανακούφιση από τη ναυτία, ακόμα κι αυτή που προκαλείται από εγκυμοσύνη.

Γκρανόλα (μείγματος δημητριακών με βρώμη) με τζίντζερ: Τρίψτε λίγο τζίντζερ και αναμίξετέ το με μέλι ή λιωμένο έλαιο καρύδας, ύστερα προσθέστε το πάνω από το μπολ δημητριακών σας. Προσθέτοντας τζίντζερ στο πρωινό σας μπολ δημητριακών προσφέρετε στον εαυτό σας ένα γενναίο αντιφλεγμονώδες δώρο, ιδιαίτερα ωφέλιμο για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Χυμός τζίντζερ στα smoothie: Ο χυμός τζίντζερ διαθέτει εκατοντάδες οφέλη, από την τόνωση του μεταβολισμού μας μέχρι τη φυσική καταπολέμηση των βακτηρίων. Είναι επίσης εξαιρετικά καλό για την αντιμετώπιση του πόνου, της κοιλιακής κράμπας και του πόνου λόγω έντονης άσκησης.