Η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα για 6 μήνες φάνηκε να μην έχει επίδραση στο λίπος της κοιλιάς, του ήπατος ή της περιμέτρου μέσης σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Όμως, οδήγησε σε ελαφρά μείωση των ανθυγιεινών επιπέδων χοληστερόλης.

Στην έρευνα, η ομάδα στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες του Penn State, διαπίστωσε ότι συμμετέχοντες που κατανάλωναν αβοκάντο είχαν καλύτερης ποιότητας διατροφή κατά τη διάρκεια της έρευνας. Η Kristina Petersen, δήλωσε ότι η έρευνα ανακάλυψε επίσης ότι η κατανάλωση αβοκάντο καθημερινά βελτίωσε την ποιότητα της διατροφής των συμμετεχόντων κατά 8 μονάδες σε κλίμακα 100 μονάδων.

Η έρευνα σε 1.000 ανθρώπους διήρκεσε 6 μήνες. Οι συμμετέχοντες ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Οι μισοί έτρωγαν αβοκάντο καθημερινά για την έρευνα και οι υπόλοιποι συνέχιζαν να τρώνε ως συνήθως με την οδηγία να μειώσουν την κατανάλωση αβοκάντο σε λιγότερα από δυο τον μήνα. Η Joan Sabaté, δήλωσε ότι ενώ ένα αβοκάντο ημερησίως δεν οδήγησε σε κλινικά σημαντικές βελτιώσεις στο κοιλιακό λίπος και σε άλλους καρδιομεταβολικούς παράγοντες κινδύνου, η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα δεν οδήγησε σε αύξηση του βάρους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο οδήγησε σε μείωση 2.9 mg/dL της ολικής χοληστερόλης και σε 2.5 mg/dL μείωση της LDL.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association.