Νέα έρευνα ανακάλυψε εύκολο τρόπο που συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

Το να προσθέσει κάποιος μόλις μια ώρα ύπνου το βράδυ μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της απώλειας βάρους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Jama internal Medicine.

Σε συμμετέχοντες στην έρευνα που υποβλήθηκαν σε πρόγραμμα επέκτασης ύπνου για 2 εβδομάδες, το να κοιμούνται περίπου μια ώρα περισσότερο τη νύχτα οδηγούσε σε μείωση περίπου κατά 150 θερμίδες την ημέρα, που σε διάστημα 2 εβδομάδων ισοδυναμούσε με απώλεια βάρους κατά ένα κιλό κατά μέσον όρο. Πριν από το πρόγραμμα επέκτασης ύπνου, οι συμμετέχοντες κοιμόνταν λιγότερο από 6,5 ώρες τη νύχτα, σύμφωνα με την έρευνα του University of Chicago και του University of Wisconsin-Madison.

Σε διάστημα 3 ετών, το να προσθέτει κάποιος μια ώρα ύπνου τη νύχτα θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια βάρους σχεδόν 12 κιλών, σημείωσαν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι μαζί με υγιεινή διατροφή και τακτική άσκηση υγιεινές συνήθειες ύπνου θα πρέπει να ενσωματωθούν σε μηνύματα προς το κοινό ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος παχυσαρκίας. Οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν στο σπίτι τους αντί στο εργαστήριο.