Ο κουρκουμάς είναι ένα χρυσοκίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ινδική ιατρική. Κύριο συστατικό του κουρκουμά, αποτελεί η κουρκουμίνη, η οποία είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιφλεγμονώδη δράση.

Ο κουρκουμάς αποτελεί ένα δημοφιλές σπιτικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για πολλές παθήσεις. Μερικά από τα οφέλη του για την υγεία είναι:

Μείωση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας: Ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος που προκαλούνται από την οστεοαρθρίτιδα. Σύμφωνα με μελέτες, σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα που λάμβαναν συμπληρώματα κουρκουμά, παρατηρήθηκε βελτίωση της κινητικότητας και μείωση των συμπτωμάτων.

Ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης: Ο κουρκουμάς μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά στο λιπιδικό προφίλ μειώνοντας την κακή (LDL) χοληστερόλη, τα τριγλυκερίδια και τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης .

Ανακούφιση από τον κνησμό: Ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει τον ερεθισμό του δέρματος και τον κνησμό που οφείλεται σε χρόνιες νεφρικές παθήσεις.

Βελτίωση της ψυχικής υγείας: Ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας, δρώντας ενάντια στην κατάθλιψη.

Μείωση των συμπτωμάτων της αλλεργίας: Ο κουρκουμάς μπορεί να μειώσει τον κνησμό και το φτέρνισμα που σχετίζονται με αλλεργίες.