Αν έχετε βάλει έναν στόχο απώλειας βάρους και δεν βλέπετε αποτελέσματα θα πρέπει ταυτόχρονα με την άσκηση βάλετε στην καθημερινότητά σας ένα γεμάτο πρωτεΐνη πρωινό. Δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και του δείπνου και ξεχνούν το πρωινό. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αφαιρούμε μια σημαντική ομάδα τροφίμων από το πρωινό μας που περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά που εμπεριέχουν πρωτεΐνη.

Η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και ως εκ τούτου σε κάνει να νιώθεις πιο κορεσμένος. Αυτό σημαίνει ότι η πρωτεΐνη στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσετε την όποια πείνα και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σίγουρα όλοι οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες βοηθά στην απώλεια βάρους και αν συνδυαστεί με άσκηση τότε η αλλαγή στο βάρος σας θα είναι συγκλονιστική.

Τα οφέλη που έχουμε όταν ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα γεύμα γεμάτο πρωτεΐνη είναι ότι υπάρχει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το αίσθημα του κορεσμού. Καθώς το σώμα σας διασπά την πρωτεΐνη σε αμινοξέα, ένα από αυτά τα αμινοξέα προκαλεί αύξηση των επιπέδων του πεπτιδίου YY της ορμόνης του εντέρου. Στη συνέχεια, αυτή η ορμόνη στέλνει ένα σήμα στον εγκέφαλο ότι έχετε χορτάσει, ενισχύοντας τον κορεσμό και προάγοντας την απώλεια βάρους.

Η πρωτεΐνη επιβραδύνει επίσης την απορρόφηση των υδατανθράκων από το σώμα, κάτι που βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε ομοιόμορφο επίπεδο. Αυτό όχι μόνο μειώνει την πείνα, αλλά αποτρέπει επίσης την αποθήκευση λίπους έτσι ώστε να μας βοηθήσει να τονωθούμε.

Καλές τροφές, πλούσιες σε πρωτεΐνη, που μπορούμε να βάλουμε στο πρωινό μας είναι:

αυγά
άπαχο λουκάνικο χοιρινό ή κοτόπουλο
μπέικον γαλοπούλαςΔίαι
μαύρα φασόλια
ελληνικό γιαούρτι
τυρί τύπου cottage
βούτυρο ξηρών καρπών
πρωτεΐνη σε σκόνη