Tο διατροφικό συμπλήρωμα χλωροφυλλίνη, ανακουφίζει από τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, αναφέρουν ερευνητές του Sichuan University στην Κίνα και του Cedars Sinai Medical Center στο Λος Αντζελες. Επιπλέον η χλωροφυλλίνη μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα που συνδέεται με τη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, την απώλεια βάρους, τη διάρροια, το κρυμμένο αίμα στο κόπρανα, την εντερική επιθηλιακή βλάβη.

Tα ευρήματα θα δημοσιευτούν στο American Journal of Physiology-Gastrointestinal and Liver Physiology.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η από του στόματος λήψη συμπληρώματος χλωροφυλλίνης μείωσε την κολίτιδα και ανωμαλίες στα εντερικά επιθήλια ποντικών. Επίσης η κατανάλωση πράσινων λαχανικών και χλωροφυλλίνης μπορεί ενδεχομένως να είναι βοηθητική για την ανάρρωση από την πάθηση, εν μέρει μέσω της ανακούφισης της φλεγμονής. Πράσινες χρωστικές που περιέχονται σε αυτές τις τροφές και τα συμπληρώματα μπορούν να σηματοδοτήσουν τροφοδοσία για τη ρύθμιση της αυτοφαγίας στα κύτταρα, κάτι που καταστέλλει τα συμπτώματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν οδό για λιγότερο παρεμβατική αγωγή έναντι της πάθησης.

Ο Xiaofeng Zheng, του Sichuan University, δήλωσε ότι η κατανάλωση πράσινων λαχανικών ή συμπληρωμάτων με πράσινες χρωστικές όπως η χλωροφυλλίνη, θα μπορούσε να βοηθά ανθρώπους με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.