Φάρμακα για την πρόληψη της οστικής απώλειας ενδεχομένως μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο για καρκίνο ωοθηκών, σύμφωνα με έρευνα του University of Queensland. Οι ερευνητές συνέκριναν φάρμακα που ελήφθησαν από 50.000 γυναίκες 50 ετών και άνω, από το 2004–2013, για να αναλύσουν διαφορές σε γυναίκες με καρκίνο ωοθηκών και χωρίς.

Η Karen Tuesley δήλωσε ότι γυναίκες που χρησιμοποιούσαν διφωσφονικά φάνηκε να είναι λιγότερο πιθανό να εμφφανίσουν καρκίνο ωοθηκών. Tα ευρήματα ποίκιλαν μεταξύ υποτύπων καρκίνου ωοθηκών και περιλάμβαναν 50% χαμηλότερο κίνδυνο για καρκίνο ενδομητρίου και 16% χαμηλότερο για ορώδη καρκίνο ωοθηκών. Τα φάρμακα αυτά εμποδίζουν την οστική απώλεια και βοηθούν στη μείωση των καταγμάτων σε ασθενείς με οστεοπόρωση.

Η Susan Jordan δήλωσε ότι η έρευνα είναι σημαντική επειδή οι περισσότεροι γνωστοί κίνδυνοι για τον καρκίνο ωοθηκών δεν μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν.

Χρειάζονται νέες έρευνες για να κατανοηθεί γιατί αυτά τα φάρμακα θα μπορούσαν να επηρεάζουν υπότυπους του συγκεκριμένου καρκίνου.