Η κατανάλωση αυγών σημαίνει ότι μπορεί να παίρνετε αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης στη διατροφή σας. Αυτό είναι εξαιρετικό για να βοηθήσει στην αναδόμηση του σώματος και μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μυς. Επίσης, τα αυγά μπορεί να σας βοηθήσουν στη σας συνολική υγεία, όπως η πιθανή απώλεια λίπους και η μείωση των επιπέδων φλεγμονής.

Ωστόσο, ενώ και το αυγό, στο σύνολό του, μπορεί να είναι υπέροχο, τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος του μπορεί να έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στην υγεία σας.

Οι κρόκοι αυγών μπορούν να βοηθήσουν την υγεία των ματιών: Οι κρόκοι αυγών περιέχουν τη φυτοχημική ουσία λουτεΐνη, η οποία είναι επίσης αυτή που δίνει στον κρόκο την κίτρινη απόχρωσή του. Η λουτεΐνη έχει συνδεθεί με την υγεία των ματιών. Συγκεκριμένα, έχει συνδεθεί με την πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, μία από τις βασικές αιτίες απώλειας όρασης καθώς μεγαλώνετε.

Οι κρόκοι αυγών παρέχουν απαραίτητη για το χτίσιμο μυών πρωτεΐνη: Ο κρόκος περιέχει σχεδόν την μισή πρωτεΐνη σε ολόκληρο το αυγό. Σε γενικές γραμμές, ένα ολόκληρο αυγό περιέχει σχεδόν 13% πρωτεΐνη. Εάν τρώτε ένα πολύ μεγάλο αυγό που αποτελείται από 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, τα 3 από αυτά τα γραμμάρια θα ανήκουν στον κρόκο του αυγού.

Οι κρόκοι αυγών συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς: Ο κρόκος παρέχει επίσης ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας της καρδιάς και στην μείωση του κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις. Ορισμένα ωμέγα-3 λιπαρά έχουν επίσης συνδεθεί με τη δυνητική θανάτωση των καρκινικών κυττάρων και μπορεί να βοηθήσουν στην αρθρίτιδα.

Οι κρόκοι αυγών βοηθούν στην υγεία των οστών: Ο κρόκος του αυγού είναι μια από τις καλύτερες πηγές τροφής βιταμίνης D. Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Και τα δύο βοηθούν να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή. Είναι σημαντικό τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες να λαμβάνουν αρκετή ποσότητα βιταμίνη D, για να αποτρέψουν τον κίνδυνο ασθενειών των οστών. Αυτό περιλαμβάνει τη ραχίτιδα στα παιδιά και την οστεοπόρωση στους ενήλικες.